Svetlá noci

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nezatvárajte oči

Kedysi som si myslela, že život iných sa ma netýka. Každý človek žije vo svojom svete so svojimi problémami  a o ostatných sa nestará... Však načo. Kritizovať dokáže každý človek  a to veľmi ľahko, horšie je však vcítiť sa do starostí a života iného človeka, ktorý sa i od vás každým dňom vzďaluje.

Keď je človek sám a opustený, rodina ďaleko, napadajú ho všelijaké myšlienky. Ako sa hovorí, keď človek problémy nemá, nejaké si vyrobí- a to veľmi ľahko. Môže sa zamotať do hazardných hier, stávkovania, alebo niekedy stačí mať malé bábo, nevedieť čo s ním, manžela na cestách a vidieť ho raz za týždeň. Ako som už spomínala, keď je človek sám v byte a nemá veľa priateľov, napadajú ho všelijaké myšlienky. Niečo podobné sa stalo  a skončilo sa to bohužiaľ slzami a  smrťou...

Tam, kde sa začína cit  a pokritectvo, začna i tento príbeh. S Jankou som sa poznala od detstva. Keď som bola malá, chodievala som k nej s babkou na návštevu, poznala som jej prvé lásky s ktorými som hrala Človeče nehnevaj sa, chodili sme na výlety a  bolo všetko super. O niekoľko rokov sa Janka vydala. Každý vedel, že to nebolo z lásky, ale pre peniaze, prerože jej mamina bola peniazmi priam posadnutá... Ako sa to však stáva,ani peniaze nezabezpečia šťastný život. Janka nemohla dlho otehotniet a bábo sa jej narodilo až po 6 rokoch manželstva. Ako mládá  a neskúsená mamina však nič o bábätkách nevedela, a ani sa o nejaké informácie nezaujmala. Tak to i dopadlo. Do dvoch rokoch ho kŕmila detskou výživou, a na rady iných, že už môže papať i rožtek, polievočky... kašlala. Možno aj preto, že nevedela uvariť ani zemiaky. Tak sa stalo to, že jej rodina ju začala ohovárať. Niečo v tom zmysle, aká je neschopná, že malého kŕmi iba detskou výživou... Janka  žila sama medzi stenami, najčastejšie navštívila mamu, ktorá jej aj varievala  ale jej život bol prázdny. Snažila naznačiť iným slovami, čo sa deje, no ostatní jej výkriky nepočuli  a možno nechceli počuť. V jeden krásny slnečný deň išla za mamou, kde nechala malého s tým, že doma poupratuje. Mala sa vrátit podvečer, ale pre malého si už neprišla... Jej život neskrátil nikto iný, ale ona sama. Opustila manžela, svojho  2 ročného syna a celú rodinu.

Nič sa nedá vziať späť, ani keby ste veľmi chceli a tak vážte všetky svoje slová,  a činy, ktoré môžu mať fatálne následky.

Vaša Lili


Opustená duša | stály odkaz

Komentáre

  1. lili
    je to smutné . ale na vine je aj výchova z domu a neprebudené materinské srdce Tvojej priateľky . ja som tiež nič nevedela o bábätkách . celý čas tehotenstva som sa starala o stavbu domu . ale keď prišlo na svet tak som sa snažila čo najviac počúvať p.doktorku a maminu . a neverím , že v žene , ktorá miluje svoje dieťatko zvíťazí tragédia manželstva nad starostlivosťou o nevinného tvorčeka .
    publikované: 25.07.2008 08:24:58 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ahoj topas
    neviem, či sa dalo nazvať ich manželstvo manželstvom, ale aj podľa mňa to mohla vyriešiť inak a možno by sa stačilo iba niekomu zdôveriť a bolo by všetko inak...
    publikované: 25.07.2008 16:01:55 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014