Svetlá noci

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dobrý deň pán Harabín.

Nie je to ani rok, čo som sa osobne stretla s pánom Harabínom a poriasla mu rukou. Dnes už by som už tak neurobila... Možno by som ho tým urazila, možno by ma morálne odsúdili ľudia s ktorými som tam bola, no napriek tomu by som sa dobrovolne vzadla tejto cti mu potriasť pravicou. Za rok sa zmení toho veľa, a žiaľ po istých skúsenostiach sa zmenil aj názor na pána Harabína.

Náš štát by mal byť právnym štátom/ koniec koncov, ako hovorí ústava SR/  a nie štátom podplácania  a výhražok. Odo dnes máme nového predsedu najvyššieho súdu a je ním práve náš minister spravodlivosti pán Harabín. Je zaujímavé, že za predsedu najvyššieho súdu bol zvolený takmer jednohlasne/ ak nerátam dvoch, ktorý sa hlasovania držali/. Je naozaj taký užasný človek- sudca, aby ho podporili všetci ostatni sudcovia jednohlasne? Alebo sa skrývajú za týmto hlasovaním výhražky a nátlak? Štyria sudcovia chceli podporovať protikandidátku Harabína, Evu Babiakovú, no v konečnom dôsledku za ňu nehlasoval nikto... Kde sa stratila podpora týchto sudcov? Ako to, že jeden deň podporujú Evu Babiakovú  a na druhý zas nie? Nátlak tých spávnych  ľudí urobí svoje.. A keď sa človek bojí o prácu, urobí takmer všetko... Bude voliť i kadidáta, ktorého voliť ani nechcel.

Nie je to tak dávno, čo  na najvyššom súde vládol strach. Bolo to počas obdobia, kedy bol predsedom NS práve Štefan Harabín /1998-2005/. V tomto období boli sudcovia NS sankciovaní  už i za vyjadrenie iného názoru. Týmto "nepohodlným" sudcom sa to odrazilo na platoch, odmenách i v  kariernom postupe. Tu sa nastoluje otázka, či sa takáto situácia zopakuje opäť. Vyzerá to tak, že v nasledovných 5 rokoch bude náš súdny systém pod veľkým tlakom. A každý, kto sa rozhodne vzoprieť bude potrestaný....


kúzlo dňa | stály odkaz

Komentáre

  1. nepoucitelni
    ...
    publikované: 23.06.2009 00:58:57 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ....
    tak to ano
    publikované: 29.06.2009 21:14:30 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014