Svetlá noci

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Spriaznená duša

Priateľstvo je ako rieka. Začína sa niekde od malého prameňa, ktorý vyviera niekde pod skalou a postupne naberá na sile a stáva sa z neho silná rieka plná života. Uberá sa jedným smerom, hoci sem- tam sa stane, že do jej cesty príde znenazdajky nejaká prekážka  a rieka sa vychýli... Môže to byť balvan, ktorý rieka iba obíde, ale i čin človeka, ktorý charakter rieky úplne zmení.... V priateľstve je najdôležitejšia dôvera. Keď sa niečoho obávate, ste smutní alebo naopak sa tešíte, idete za niekym, kto vám rozumie a pochopí vás. Je to vaša spriaznená duša, s ktorou trávite radi čas, zabíjate nudu alebo hýrite niekde cez noc v bare. Nikdy by ste ho nevymenili za nič na svete, pretože viete, že takýchto ľudí ako je on je málo a v tomto šírom svete by ste toho druhého Michala, Jana alebo Dana len sotva našli. Dôverujete mu v čomkoľvek čo robí a dúfate, že aj on verí rovnako vám. Práve preto sa na vás obracia s prosbou o pomoc a radu. Cenní si váš názor a rešpektuje ho, nech je akýkoľvek. To, či vás vypočuje alebo sa bude vašimi radami aj riadiť závisí v konečnom dôsledku iba od neho. Priatelia by sa mali tolerovať, nie poučovať. Poznáte to, v detstve vás poučovala mama, v manželstve to robí možno vaša žena  a vám už to lezie krtkom... Lenže ak nie je podľa jej gusta, už je oheň na streche.... Priateľstvo závisí na suhre tolerancie a vzájomného rešpektu. Ako plynie čas, tak aj priateľstvo dozrieva, rovnako ako víno. Mení svoju chuť a kvalitu. Sem- tam može oslabnúť, ale väčšinou posilní a stáva sa z neho trvalý zväzok. Niečo ako manželstvo, ale pravého  priateľa rozvodom nestratíte a neprerušíte spoločné flámovačky, party a diskusie pri pivku či kokteili. Priateľ vám vždy zostane verný, nepodrazí vás a vždy bude rád, že stojíte pri ňom.

Len tak.... | stály odkaz

Komentáre

  1. chcela by som zažiť také priateľstvo :)
    tak , ako si to tu na písala ,len nie som si istá, či také niečo ešte existuje :(
    je to zložité ... niekedy sa stáva, že dobrá rada je považovaná za poučku a vzájomná dôvera je fuč... :) :(
    publikované: 16.08.2008 00:54:59 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ahoj iris
    máš pravdu, niekedy to tak je.... a ten, čo chce pomôcť sa považuje za toho, kto chce ublížiť. Napriek tomu priateľsvo založené na vzájomnej dôvere určite existuje, ak si také nenašla, určite ho raz spoznaš... :) zatiaľ ti budem držať palce
    publikované: 16.08.2008 21:14:33 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014