Svetlá noci

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čierna mačka....

Veríte poverám? Podľa nich totiž čierna mačka prináša smolu. NIekto " múdry " vymyslel, že aby sa človek uchránil pred nešťastím, má si keď ju uvidí odpluť. Ako som si všimla, táto hlúposť  ľudí stále drží. Chúďa mačka... Ako keby mohla za to, že je čierna.

Čierna mačka bola egyptským božstvom. Je obrazom tajomna, diabla, mágie a u ľudí má vzbudzovať strach.V stredoveku lekári- exorcisti nabádali jesť mačky, aby sa zabavili nákazy. Dnes sa traduje, že ak sa človek chce zbaviť nešťastia, má s ňou bývať pod jednou strechou.

Metla bola oblúbeným nástrojom čarodejníc. Za splnu na nej lietali na seansy bosoriek....- (blud, čarodejnice v skutočnosti nikdy neexistovali...) V minulosti bola však symbolom čistoty chrámov a domov.

Rosypaná soľ prináša hádky a nešťastie. Táto povera nie je ani tak spojená s mágiou, ako s politikou. V minulosti sa do soľničky namiesto kuchynskej soli dával arzén, a tak sa  šikovne odstraňovali nepohodlní ľudia.


mágia | stály odkaz

Komentáre

  1. kominar
    prinasa stastie... (alebo usmudlane deti?)
    rozbite zrkadlo 7 rokov nestastia (ved to je na maslu)
    a podobne .. preco sa ale zbavovat tychto milych povier? :-)
    mne v Egypte "dobrosrdecny" domorodec tusim v chrame v Karnaku ukazal jeden relief macky a ze ked sa jej dotknem, budem mat zdrave deti, ci deti vobec (bolo hodne davno, uz mi pamat nesluzi, ci to bolo presne tam a takto ..), ake mile od neho, vzapati si vypytal neviemkolko libier .. tusim sme sa dohodli na desatine mojho povodneho zavazku :-))
    publikované: 15.03.2007 00:33:00 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  2. bandol
    niečo podobne, ako si ty zažil v Egypte tak som ja zažila v Turecku, v týchto krajinách je to dosť podobne... za všetko sa tam platí- ešte, že vyduch je zadarmo :))
    publikované: 16.03.2007 21:35:36 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014