Svetlá noci

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kam sa podelo leto??

Zima. Všade kam prídem je zima, ktorá ruší moju vnútornú harmóniu. Vonku chodia všetci navrstvení, aby zakrili kilá navyše a o zime v byte radšej pomlčím. ...Na čo sa platí vôbec nájomné, keď tí barbari na úradoch nedokážu uspokojiť moju sekundárnu potrebu? Mám snáď zmrznúť? mám taký pocit, že dožadovať sa tepla je márne. Aj tak je to všetkým jedno. Úradníčkovia majú zadok pekne v teplúčku a to im stačí.

Prečo je zima nanič?

Je to prosté...- sviatky. Nie, že by boli darčeky a Ježiško niečo zlé, lenže jediné, čo počas týchto úžasných sviatkov robíte je sedenie a mlsanie. Šalát, kapor, koláče a k tomu tony alkoholu...juchuú kilá navyše sú na svete. Ako sa teším, keď ich budem zhadzovať :) Ak sa cítite zle s trošku väčším bruškom, či zadočkom, sveter to istí. ...Sveter, rolák- partia medzi ďalšie úžasné veci. Tak sa vydáte na nákupy. Blúdite ulicami  a obchodmi s tisíckou v peňaženke a márne hľadáte to, čo potrebujete. Máte jasnú predstavu, čo chcete, ale nikde to nie je. Náš trh je zaplavuje čínsky tocar, ktorého kvalita je natoľko dokonalá, že ak sa vám tá vec nerozpadne po jednom použití, zaručene sa z toho vyhádzete. Lenže ľudia sú lakomí a radšej kúpia lacnú vec, než o pár korún drahšiu a naivne si myslia, že ušetria. ....ŽEBY? Pochybujem....Takže zvolím značkový obchod. Zbadám sveter mojich snov- hurá!!!! Konečne niečo. Zrazu šok. 2500 sk. Čože? Dvetisícpäťsto korún sveter. Za sveter- trochu vlny. Tá cena mi vŕta v hlave. Možno patri tá vlna ovce, ktorá má zlaté rúno,  a preto je tak drahý...Pozriem na štítok a zbadám: MADE IN CHINA. Tak, či onak som skončila v Chine.... Existuje vôbec niečo, čo nevyrábajú??

Ulice sú plné ľudí, mráz im štípe líca a vy či chcete, alebo nie, skončite na zemi a jazykom lížete zmrnutú zem. Stav našich ciest a chodníkov vyzerá ako v praveku. Vtedy sa aspoň mohli naši HOMO- predkovia vyhovoriť, že nepoznajú štrk, soľ a autíčka, ktoré sa stavajú o naše cesty a chodníky. Mám taký dotaz: Ako vodička som spôsobila na zľadovatelej / neupravenej/ ceste dopravnú nehodu. Uvedomujem si, že svoju jazdu som mala prispôsobiť stavu vozovky, takže som išla 30km/h. Nepožila som alkohol  a pod. I napriek tomu som nabúrala, lebo naši cestári v tej dobe, keď husto snežilo a mrzlo sedeli v kanclíku  a popíjali kávičku. Mala by som právo zažalovať srávu ciest?? Myslím, že áno. ...Keby som bola sudca, tak okrem pokuty by ich neminul ani tvrdý trest. Som pes-ale čo už?? :) Druhý prípad. Stará tetula si ide do mesta po lieky. Nie, nemože jej ich vyzdvihnúť žiadny člen rodiny, ani susedia. Takže si ide po ne sama. Kráča pomalými krôčikmi po zľadovatelom chodníčku a naraz stratí rovnováhu a buúch. Je na zemi.V nemocnici jej doktor oznámi, že má zlomenú nohu a 2 rebrá. Má právo zažalovať babička , ktorá utpela ujmu na zdraví správu ciest? I tentokrát myslím, že áno. ....Lenže birokracia vládne svetom, takže kým by vydal sú rozhodnutie, babička by možno bola 2 metre pod zemou...

Kam sa hrabe prostý človek so svojimi právami? Aj tak nič nezmôže........................ 


Len tak.... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014